marc pantus 

bas-bariton

voordeur    biografie    foto’s    scenefoto’s    media    repertoire    contact

 

bio MP NL 2017.pdf    

 biography english

biographie deutsch


“Marc Pantus geeft Jezus een fantastische stem”, zo beschreef Trouw in een recensie de vertolking van de Christuspartij in één van Bachs Passies. De Zwitserse pers roemde Marc om zijn komische talenten in Rossini’s La Gazzetta en bij de Nationale Opera schitterde hij in de rol van Don Profondo in het Reimsreisje  naar Rossini’s Viaggio a Reims.

Marc Pantus is een veelzijdige artiest die opmerkelijke concerten en uiteenlopende producties op zijn naam heeft staan.

Na zijn opleiding als beeldend kunstenaar studeerde hij zang in Utrecht, Den Haag en Chicago. Pantus trad op met diverse gerenommeerde en uiteenlopende ensembles als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamerorkest, de Nederlandse Bachvereniging, het Asko|Schönberg-ensemble, Opera Holland Park, the Royal Philharmonic Orchestra, Acteurscollectief Wunderbaum en cross-over dansgezelschap ISH, onder leiding van dirigenten als Jan Willem de Vriend, Kenneth Montgomery, Reinbert de Leeuw, Paul McCreesh en Jos van Veldhoven.


Met zijn eigen operagezelschap i piccoli holandesi regisseerde en zong hij een aantal succesvolle komische barokopera’s, waaronder onbekende werken van Francesco Conti als Mammalucca, Bagatella e Pattatocco en La Fantesca van Johann Adolf Hasse, maar ook twee aan Don Quichot en Sancho Panza gewijde collage-opera’s. Voor de Magische Muziekfabriek en de Radio Kamer Philharmonie zong en regisseerde hij de opera El retablo de Maese Pedro van Manuel de Falla. Voor vocaal ensemble Frommermann maakte hij de in de pers geroemde ode aan Schubert, FrommerFranz, en zeer recentelijk de jubileumvoorstelling 10 jaar Onvoorwaardelijk.


Hij werkte mee aan verscheiden cd’s waaronder een opname van Bachs Matthäuspassion onder leiding van Jos Vermunt in de spraakmakende Nederlandse hertaling van Jan Rot.

In december 2013 verscheen zijn eerste solo-cd HARRY, Heine in Holland met liederen van Nederlandse componisten op tekst van Heinrich Heine. Hij wordt begeleid door pianist Rudolf Jansen. Een luisterboek met de memoires van Heine, voorgelezen door Arnon Grunberg, maakt ook deel uit van de cd-box.